Cristiano Ronaldo is naar eigen zeggen volledig hersteld van zijn hamstringblessure. De Portugees moest de afgelopen twee duels van Real Madrid aan zich voorbij laten gaan.

"Ik heb geen blessure meer. Ik voel me goed en ben al een paar dagen hersteld. De afgelopen wedstrijd speelde ik niet om niets te forceren, maar de volgende wedstrijd wel", aldus Ronaldo.

Real won zaterdag zonder Ronaldo met 4-0 van Real Valladolid. De aanvaller is komend weekend geschorst voor de ontmoeting met derdedivisionist Olimpic de Xativa. Drie dagen later staat het treffen met Kopenhagen in de Champions League op het programma.

Ronaldo kreeg maandag van de Spaanse sportkrant Marca de Alfredo di Stéfano-trofee als beste speler van het afgelopen seizoen. Hij beaamde dat hij in een goede fase van zijn carrière zit.

"Ik heb een mooie periode. Ik denk dat dit de beste seizoensstart van mijn carrière is, al heb ik over het algemeen de laatste jaren altijd een goed niveau gehaald."

Blatter

De 28-jarige Ronaldo lijkt de belangrijkste kandidaat om begin volgend jaar de Gouden Bal te ontvangen, maar hij is er ook van overtuigd dat Sepp Blatter daar geen voorstander van is.

De FIFA-voorzitter maakte onlangs geen vrienden door Ronaldo met een imitatie belachelijk te maken. De sterspeler van Real reageerde gevat op een suggestie of hij met de Zwitser ging bellen. "Ik heb zijn telefoonnummer niet."