Jeffrey Bruma heeft een dag na zijn armgebaar richting de supporters van Feyenoord zijn excuses aangeboden. De verdediger van PSV werd zondag na zijn rode kaart naar eigen zeggen uitgescholden in De Kuip en kon zich niet beheersen.

"Bij het verlaten van het veld had ik dat gebaar niet moeten doen, heb ik ook gezegd tegen mijn teamgenoten", zegt Bruma, die ook een boete kreeg van PSV. 

"Er werden veel dingen naar me geroepen en ook gegooid, het gebaar was richting die persoon die gooide en niet naar het hele vak. Maar dit is niet wat PSV en ik willen uitstralen. Mijn excuses aan de supporters."

Bruma, die nu geschorst is voor de ontmoeting met koploper Vitesse van zaterdag, heeft de boete geaccepteerd. "Ik zal deze week op het trainingsveld alles doen om het team te helpen op weg naar PSV-Vitesse."

Overigens is Bruma, die donderdag ook al rood kreeg tegen Ludogorets, een dag later nog steeds van mening dat zijn rode kaart in het met 3-1 verloren duel onterecht was. 

"Ik was enorm teleurgesteld na mijn tweede gele kaart, in mijn ogen kreeg ik onterecht rood en was het geen penalty. Maar die beslissing lag bij de scheidsrechter."

Plezier

Zondag gaf Bruma na de wedstrijd nog aan geen spijt te hebben van zijn gebaar. "Dat gebaar was omdat ik werd uitgescholden. Daar heb ik geen spijt van en daar wil ik het bij laten."

De geboren Rotterdammers was niet te spreken over arbiter Danny Makkelie. "Als scheidsrechters zo snel kaarten geven aan verdedigers, halen ze het plezier uit het voetbal."

"Een scheidsrechter die een topper fluit, moet zulke dingen beter beoordelen. Een topper is vaak beladen en dan gaat het er hard aan toe. Het was allemaal heel licht."

Lees ook: Bruma: 'Zo halen scheidsrechters plezier uit voetbal'

Lees ook: Arbiter Makkelie: 'Bruma moet slimmer zijn'