Sparta heeft maandag coach Adrie Bogers op non-actief gesteld. De Rotterdamse club verloor afgelopen week van Jong FC Twente, maar staat wel tweede in de Jupiler League.

Na het derde verlies in vier competitiewedstrijden heeft het bestuur diverse gesprekken gevoerd met de trainer die hebben geresulteerd in zijn vertrek.

Sparta verzekerde zich vorige maand nog van deelname aan de play-offs om promotie naar de eredivisie door de tweede periode te pakken.

Bogers is na Michel Vonk en Henk ten Cate de derde trainer in acht maanden die vertrekt uit Het Kasteel. Sparta liep vorig seizoen net promotie mis door in de play-offs ten onder te gaan tegen Roda JC.

Achterstand

Directeur Wiljan Vloet miste passie en beleving bij het elftal. "De club had een diepe wond na het mislopen van de zo vurig gewenste promotie. ​Zijn start als hoofdtrainer was niet prettig. Bogers begon eigenlijk met een 1-0 achterstand aan een zeer lastige opgave."

"Vanaf de eerste wedstrijd is er te weinig passie en beleving getoond in het spel. Dit resulteert er zelfs in dat het behalen van de play-offs niet als een sportief resultaat wordt gevoeld."

"Helaas hebben wij niet de verwachting dat onder leiding van Adrie Bogers hier op korte termijn verandering in zal komen. Dat is de belangrijkste reden om een andere koers te gaan varen."

Assistent Arjan van der Laan zal waarschijnlijk tot de winterstop de leiding op zich nemen met hulp van Peter van den Berg en John de Wolf. De directie en de raad van commissarissen buigen zich de komende periode over vervolgstappen.