Miami Heat heeft zondag voor de tiende keer op rij een zege geboekt in de NBA. In de eigen AmericanAirlines Arena werd nipt afgerekend met de Charlotte Bobcats: 99-98.

De titelverdediger had de zege voor een groot deel te danken aan Chris Bosh, die in het laatste kwart drie driepunters voor zijn rekening nam. De Bobcats begonnen die periode nog met een voorsprong van 73-61.

Bosh kwam in totaal tot 22 punten, vier minder dan LeBron James. Dwyane Wade noteerde zeventien punten en Mario Chalmers voegde twaalf punten toe aan het totaal van Miami, dat de laatste veertien duels met de Bobcats in winst heeft omgezet.

Bij de Bobcats was Kemba Walker het meest productief met 27 punten. Gerald Henderson was met zeventien punten ook op dreef.

De Heat bezetten de tweede plaats in de Eastern Conference met veertien zeges en drie nederlagen. De Indiana Pacers hebben een balans van zestien overwinningen en één verliesbeurt.

Zege Pacers

De Pacers wonnen zondag met 105-100 van Los Angeles Clippers. Paul George en David West waren de topschutters voor de Pacers met respectievelijk 27 en 24 punten.

Chris Paul keerde terug bij de Clippers na een hamstringblessure. Hij noteerde zeventien punten. De ploeg uit Los Angeles moet het de komende zes tot acht weken stellen zonder J.J. Redick die een handfractuur heeft.