In de rust van de wedstrijd Feyenoord-PSV (3-1) heeft er in de spelerstunnel wederom een opstootje plaatsgevonden. Vorig jaar ging het bij dit duel mis na afloop van de wedstrijd.

Joris Mathijsen vond zichzelf wederom terug in het middelpunt van het ruzietje. Waar de Feyenoord-verdediger het vorig seizoen aan de stok had met Jeremain Lens, is op de beelden van de NOS te zien dat nu PSV'er Jeffrey Bruma boos was op de 83-voudig international.

Op de beelden is te zien dat Mathijsen wegloopt, terwijl Bruma moet worden tegengehouden door andere spelers. Vervolgens gaan ook anderen, onder wie Stijn Schaars en Lex Immers, zich ermee bemoeien.

Feyenoord-coach Ronald Koeman eindigde de dicussie van een kleine minuut met de woorden: "Ga nou vechten in het veld, en buiten het veld niet."

Heethoofdig

Bruma, die in de tweede helft van het duel met rood van het veld moest, legde na afloop bij de NOS uit wat er gebeurde.

"Mathijsen kwam verhaal halen, op een wat hete manier. Hij kwam iets te heethoofdig op me aflopen. Hij vroeg 'waarom pak je me bij mijn keel vast', wat ik niet had gedaan overigens. We hadden wat woorden, er was voor de rest geen handgemeen. De rest kwam ertussen en dan lijkt het al snel meer dan het is."

PSV-aanvoerder Schaars trok na het duel het boetekleed aan. "Het was van beide kanten niet goed, dat moeten we gewoon niet meer doen. Maar we moeten het niet groter maken dan het is."

Zondagavond was het op het trainingscomplex van PSV ook onrustig. De spelersbus van de Eindhovenaren werd tegengehouden door een groep supporters.

Lees alles over de eredivisie op NUsport