Martin Jol is niet langer trainer van Fulham. De Londense club maakte zondag bekend dat de Nederlander ontslagen is bij de nummer achttien van de Premier League.

René Meulensteen zal per direct de trainerstaken van Jol overnemen, zo meldt Fulham in een verklaring op de eigen website. De Nederlander werd pas half november aangesteld als assistent van Jol.

Jol was sinds juni 2011 de manager op Craven Cottage. In zijn eerste twee seizoenen eindigde de oud-trainer van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur met zijn ploeg in de middenmoot met een negende en een twaalfde plaats, maar in de huidige jaargang vallen de prestaties flink tegen.

Fulham heeft liefst negen van de eerste dertien wedstrijden verloren en staat maar drie punten boven hekkensluiter Crystal Palace.

Die club was ook de laatste waartegen de ploeg van doelman Maarten Stekelenburg drie punten pakte in de competitie, op 21 oktober. Daarna verloor Fulham de volgende vijf Premier League-duels. Zaterdag gingen 'The Cottagers' met 3-0 onderuit bij West Ham United.

Begrip

Voorzitter Shahid Khan bedankt Jol in de verklaring voor zijn bewezen diensten. "Martin was zeer vriendelijk en ik waardeer zijn begrip voor de situatie. Het staat buiten kijf dat Martin een zeer goede voetbalman is en ik heb veel respect voor hem."

"Maar de slechte vorm en resultaten van dit seizoen zijn niet te ontkennen en de supporters van Fulham verdienen beter. Met nog meer dan een half seizoen te gaan was een directe verandering noodzakelijk."

Jol zelf verklaart dankbaar te zijn voor de kans om manager te zijn geweest bij de Londense club. "Het was een privilege om Fulham te coachen. Ik ben teleurgesteld in dit seizoen en weet dat er betere tijden aankomen voor Fulham."

Meulensteen

"Ik wilde niet dat Martin zou vertrekken, ik kwam hier om hem te helpen", reageert de nieuwe hoofdcoach Meulensteen tegen Sky Sports. "Het wordt een heel grote uitdaging."

Khan geeft aan veel vertrouwen te hebben in de voormalig assistent-coach van Manchester United. "Ik verwacht dat het team heel goed zal reageren."