Kevin Strootman heeft zondag AS Roma in de negentigste minuut behoed voor de eerste nederlaag van dit seizoen.

Tot tweemaal toe kwamen de 'Mancunians' op achterstand, maar Rooney bewees zijn goede vorm. Robin van Persie ontbrak vanwege een blessure. Arsenal verstevigde zaterdag al de koppositie door met 0-3 Cardiff te verslaan.

Waar Manchester United afgelopen week nog een uitstekende wedstrijd in de Champions League speelde tegen Bayer Leverkusen (5-0 winst), speelde het op White Hart Lane minder goed. Het ontbrak de club uit Manchester vooral aan scherpte.

In de eerste helft kwam Tottenham in de achttiende minuut op voorsprong door een doelpunt van Kyle Walker. Een kwartier later was het aan de andere kant raak toen Rooney profiteerde van slecht uitverdedigen van Tottenham.

Eén van de hoogtepunten van de wedstrijd kwam er in de 54e minuut, toen Sandro de 2-1 schitterend hard binnenschoot van grote afstand. Helaas voor Tottenham was deze voorsprong van korte duur; nog geen drie minuten later schoot Rooney de 2-2 vanaf de stip binnen. In de spannende slotfase waren er kansen over en weer, maar bleven treffers uit.

Veel schieten de clubs niet op met de remise. Manchester United blijft steken op de achtste plaats in de Premier League. Tottenham volgt met één punt minder op de negende plaats.

Liverpool

Later op de dag slaagde Liverpool er niet in om aansluiting te vinden met koploper Arsenal. Er werd met 3-1 verloren bij Hull City en ging daarom van plaats twee naar drie in de Premier League.

Na twintig minuten spelen opende Jake Livermore voor Hull City de score. Iets minder dan tien minuten later zorgde Steven Gerrard, de aanvoerder van Liverpool, voor de terechte 1-1. Hij schoot de bal hard binnen uit een vrije trap. Liverpool was daarna de club met het meeste balbezit, maar de kansenverhouding was in evenwicht.

Hull City bleek uiteindelijk het meest effectief. In de 71e minuut viel de 2-1 van de voet van David Meyler. Even voor de blessuretijd inging, viel de 3-1 na een eigen doelpunt van Liverpool-verdediger Martin Skrtel.

Chelsea en City

Chelsea wist zondag wel te winnen. Het versloeg Southampton met 3-1. Vroeg in de wedstrijd ging het mis voor de Londenaren. Met dertien seconden op de teller stond het 0-1, na een doelpunt van Southampton-aanvaller Jay Rodriguez. 

Chelsea slaagde er pas na 54 minuten in om de gelijkmaker aan te tekenen. Verdediger Gary Cahill kopte van dichtbij raak. Vijf minuten later was het de andere verdediger, John Terry, die de bal binnenkopte. In de negentigste minuut schoof spits Demba Ba nog de 3-1 binnen, na goed voorbereidend werk van Ramires.

Chelsea bezet nu de tweede plaats, met vier punten achterstand op Arsenal.

Manchester City liet ook geen steek vallen. De kampioen van 2012 rekende in eigen huis af met Swansea City: 3-0.

Alvaro Negredo en Samir Nasri (twee keer) verzorgden de productie voor City. Bij Swansea deden Dwight Tiendalli en Jonathan De Guzman de hele wedstrijd mee.