De Nederlandse hockeysters hebben zondag ook hun tweede duel in de Hockey World League gewonnen. Kitty van Male bezorgde Oranje tegen Engeland pas twee minuten voor tijd de zege: 3-2

Nederland kreeg heel veel kansen tegen Engeland, maar de ploeg van bondscoach Max Caldas ging niet zorgvuldig om met de doelpogingen. Alleen aanvoerster Maartje Paumen vond in de zesde minuut uit een strafcorner het net: 1-0.

Het slordige Engeland kwam er in de eerste twintig minuten van het duel aan te pas. De ploeg poogde wel aanvallend te hockeyen, maar vormde geen bedreiging voor goalie Joyce Sombroek.

Pas in de laatste minuten voor rust krabbelden de Engelsen wat overeind. Dit werd prompt beloond met de gelijkmaker. Georgie Twigg tipte haar ploeg via de eerste strafcorner naar de gelijkmaker.

Slotakkoord

In het tweede bedrijf namen de Engelsen al snel de leiding. Laura Unsworth ramde de bal de cirkel in, waarna Caia van Maasakker de bal ongelukkig achter Sombroek speelde: 1-2.

Nederland domineerde de rest van de wedstrijd en kreeg wederom veel kansen. Pas in de slotfase werden deze benut. Paumen verzilverde de achtste corner en bracht de stand in evenwicht.

Het slotakkoord was voor Van Male. De aanvaller tipte de voorzet van Maria Verschoor achter de Engelse doelvrouw Maddie Hinch en stelde hiermee de zege veilig.

Nederland had zaterdag de eerste wedstrijd in Argentinië ruim gewonnen van Duitsland: 6-0. Oranje treft dinsdag Zuid-Korea als laatste tegenstander in de poule. Alle acht deelnemers aan de HWL plaatsen zich voor de kwartfinales. De poulewedstrijden bepalen de indeling.