PSV begint zondag in de topper tegen Feyenoord met een verrassende opstelling. Coach Phillip Cocu heeft zijn elftal ten opzichte van de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Ludogorets in de Europa League op vier plekken gewijzigd.

De opvallendste afwezige is Ola Toivonen. De Zweed, die deze week meldde dat hij zijn contract toch gaat verlengen, zit niet bij de selectie vanwege een lichte liesblessure.

Zijn landgenoot Oscar Hiljemark vervangt hem op het middenveld.

Linksachterin neemt Abel Tamata de plek in van Jorrit Hendrix. In de aanval zijn er basisplaatsen voor Florian Jozefzoon en Zakaria Bakkali. Luciano Narsingh en Jürgen Locadia zitten daardoor op de bank. Jozefzoon zal starten als spits.

Martins Indi

Bij Feyenoord keert Bruno Martins Indi terug van een blessure. De linksback verwijst Terence Kongolo naar de bank. Ook Jean-Paul Boëtius maakt zijn rentree bij de eerste elf ten faveure van John Goossens.

Feyenoord en PSV beginnen respectievelijk als nummer acht en tien aan het duel in De Kuip. De Rotterdammers hebben zes punten minder dan koploper Vitesse. De Eindhovenaren staan zeven punten achter op de Arnhemmers.

Opstellingen

(4-2-1-3) Formaties (4-3-3)
Erwin Mulder Mulder 1
21 Jeroen Zoet Zoet
Daryl Janmaat Janmaat 2
13 Santiago Arias Arias
Stefan de Vrij de Vrij 3
5 Jeffrey Bruma Bruma
Joris Mathijsen Mathijsen 4
3 Karim Rekik Rekik
Bruno Martins Indi Martins Indi 5
28 Abel Tamata Tamata
Jordy Clasie Clasie 6
6 Adam Maher Maher
Lex Immers Immers 10
8 Stijn Schaars Schaars ©
Tonny Vilhena Vilhena 21
27 Oscar Hiljemark Hiljemark
Ruben Schaken Schaken 27
19 Zakaria Bakkali Bakkali
© Graziano Pellè Pellè 9
14 Florian Jozefzoon Jozefzoon
Jean-Paul Boëtius Boëtius 7
22 Memphis Depay Depay