Ajax begint zondagmiddag met Stefano Denswil in de basis aan het uitduel met ADO Den Haag. De verdediger vervangt Niklas Moisander centraal in de verdediging.

Moisander stond dinsdag nog in de basisopstelling van trainer Frank de Boer in het gewonnen Champions League-duel met Barcelona (2-1).

Ook Lerin Duarte heeft een basisplaats in het Kyocera Stadion. De middenvelder, die deze zomer werd overgenomen van Heracles Almelo, keert terug van een blessure en mocht dinsdag tegen Barcelona al invallen.

Verder speelt Ajax met dezelfde namen als tegen Barcelona. Daley Blind start ondanks de blessure van Nicolai Boilesen op het middenveld. Bij afwezigheid van Siem de Jong en Moisander draagt Blind voor het eerste de aanvoerdersband bij Ajax. Duarte begint verrassend als linksback. 

ADO Den Haag

ADO speelt nagenoeg met dezelfde elf als vorige week in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De enige wijziging is dat Vito Wormgoor de met een hamstringblessure kampende Danny Holla vervangt.

Ajax staat momenteel op de derde plaats met 25 punten uit veertien duels. ADO bezet met dertien punten uit evenzoveel duels de zestiende plaats in de eredivisie.

Het duel tussen ADO en Ajax in het Kyocera Stadion begint zondagmiddag om 12.30 uur.

Opstelling ADO: Coutinho; Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Malone, Gehrt, Alberg; Van Duinen, Kramer, Cabral.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Blind; Klaassen, Serero, Duarte; Schöne, Hoesen, Fischer.