Real Madrid is in de Primera Division Barcelona en Atletico Madrid tot op drie punten genaderd. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won zaterdagavond zonder Cristiano Ronaldo van Real Valladolid met 4-0.

Aankoop Gareth Bale scoorde drie keer. Barcelona gaat zondag op bezoek bij Athletic Bilbao.

Bale was de opvallendste speler. De Welshman, ofwel de man van bijna 100 miljoen, zette de 'Koninklijke' na ruim een half uur op voorsprong. Op aangeven van Bale maakte Karim Benzema er drie minuten later 2-0 van. Na de hervatting zorgde Bale voor de 3-0 en de 4-0.

Bij Madrid ontbrak de aan zijn hamstring geblesseerde ster Cristiano Ronaldo.

Atletico Madrid boekte eerder op zaterdag uit bij Elche de dertiende overwinning in vijftien competitieduels. Het werd 2-0 waardoor Atletico in punten (40) op gelijke hoogte kwam met koploper Barcelona.

Beide treffers vielen na de pauze. Eerst was het Koke die zijn ploeg aan de leiding bracht. Daarna maakte spits Diego Costa zijn vijftiende treffer van het seizoen.

Kuijt

Dirk Kuijt heeft er voor gezorgd dat Fenerbahçe een punt heeft overgehouden aan de topper tegen Besiktas. De Nederlander bepaalde de eindstand kort voor het einde op 3-3. 

De koploper van Turkije, die een uur met een man minder speelde, hield de nummer drie daardoor op zeven punten.

De Portugees Raul Meireles kreeg in de dertigste minuut de rode kaart. Nog voor rust kwam Besiktas vervolgens op een voorsprong van 3-2, onder meer door twee treffers van Hugo Almeida, ook een Portugees. Kuijt, die ook nog geel kreeg, voorkwam in de 83e minuut een deceptie voor de thuisclub.

In de 69e minuut werd ook het elftal van Besiktas terug gebracht tot tien man. De in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup, die op zijn vijftiende AZ verliet voor een avontuur bij Arsenal, kon met twee keer geel inrukken.