PEC Zwolle heeft zaterdagavond duur puntenverlies geleden. De subtopper in de eredivisie kwam voor eigen publiek tegen RKC Waalwijk ondanks een overwicht niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

PEC blijft door de puntendeling de nummer zes van de eredivisie. RKC blijft zeventiende en heeft nu evenveel punten (dertien) als ADO Den Haag dat zondag nog in actie komt tegen Ajax.

Het was alweer het vierde gelijkspel op rij voor PEC na remises tegen PSV, FC Twente en FC Groningen.

PEC, dat van de laatste tien eredivisieduels er maar één wist te winnen, domineerde de eerste helft tegen RKC. Darryl Lachman raakte uit een corner de lat, Fred Benson schoot in kansrijke positie op de paal en Giovanni Hiwat schoot van afstand eveneens op de deklat.

De bezoekers uit Waalwijk konden daar een kans van Aurélien Joachim tegenover stellen. De matchwinner van vorige week in de wedstrijd tegen Feyenoord trof nu doelman Diederik Boer op zijn weg.

Op slag van rust kwam PEC toch nog op voorsprong. Mustafa Saymak reageerde attent op een voorzet van de rechterkant van Stef Nijland.

Joachim

Na vijf minuten in de tweede helft kwam RKC op gelijke hoogte. PEC leed balverlies in de opbouw en via Damiano Schet belandde de bal bij Joachim die de gelijkmaker binnen hakte.

Na de 1-1 trokken de bezoekers zich terug op eigen helft en gokten op de counter. De Zwollenaren hadden wel het meeste balbezit, maar werden nauwelijks meer gevaarlijk.

RKC was nog het dichtst bij een treffer. Prince Désir Gouano kopte uit een vrije trap te zacht in om Boer te passeren.

In de slotfase zette de thuisploeg nog een keer aan. PEC was wel dreigend, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van Ron Jans niet.

Lees ook: Jans: 'PEC was zó veel beter'