Thomas De Gendt kan met ingang van het nieuwe wielerseizoen zonder zorgen rijden voor Omega Pharma-QuickStep. De Belg bereikte vrijdag na onderhandelingen een akkoord met Vacansoleil-DCM over de afwikkeling van zijn doorlopende contract.

De ronderenner was van mening dat hij nog geld tegoed had en dreigde met een rechtszaak tegen de Nederlandse equipe. De 27-jarige coureur liet beslag leggen op de activa en de bankrekeningen van de ploeg.

De Gendt hoopte op die manier zijn voormalige teammanager Daan Luijkx te verplichten de financiële regelingen na te komen, die in de lente van 2012 waren afgesproken. Zonder rechterlijke inmenging hebben beide partijen nu alsnog overeenstemming bereikt over de afwikkeling van de verbintenis.

Vacansoleil-DCM houdt na een vergeefse zoektocht naar een nieuwe sponsor op te bestaan, waardoor De Gendt een ontslagbrief ontving.

De Belgische coureur, die te boek staat als een ronderenner, stond sinds 2011 onder contract bij Vacansoleil-DCM en had nog een verbintenis tot 2015. Deze werd echter gesloten met Luijkx zelf, niet met de equipe.

"Het is fijn dat we eruit zijn gekomen, zodat iedereen vooruit kan kijken", zegt de voormalige teammanager in een persbericht. "Ik wil Thomas dan ook bedanken voor het meedenken en wens hem veel succes in 2014."

Wat beide partijen precies hebben afgesproken, wil Vacansoleil niet kwijt.

Een aantal renners van de gewezen ploeg heeft nog geen nieuwe werkgever gevonden. De teammanager wenst zijn voormalige pupillen het allerbeste. "Ik hoop nu dat iedereen in ons team die nog geen werk heeft, de komende maanden aan het werk komt."