Sven Kramer en Koen Verweij doen volgend weekeinde ook niet mee aan de wereldbekerwedstrijden in Berlijn.

De TVM'ers geven de voorkeur aan een trainingskamp in Collalbo.

Dat zegt Verweij vrijdag na zijn tweede plek op de 1500 meter bij de World Cup in Astana.

''Ik wil voor het olympisch kwalificatietoernooi mijn lichaam nog een keer goed 'kietelen', en mooi hard trainen en nog wat uurtjes maken. Daar past Berlijn niet in'', aldus Verweij op de site van zijn ploeg TVM. 

Trainer Jac Orie gaat met zijn teams BrandLoyalty (mannen) en Team Activia (vrouwen) ook op trainingskamp naar Collalbo in plaats van naar de wereldbekerwedstrijd in Berlijn. Het trainingskamp in het Italiaanse Collalbo duurt tot 11 december.

Het olympisch kwalificatietoernooi begint op 26 december en duurt tot en met 30 december. In Thialf worden dan de tickets voor de Olympische Spelen verdeeld.

Wüst

Ireen Wüst, die ook uitkomt voor het team van coach Gerard Kemkers, liet eerder weten Berlijn over te slaan, maar is teruggekomen op haar beslissing en reist toch af naar de Duitse hoofdstad.

Dat bevestigde haar ploeg TVM vrijdag tegenover de NOS. De veelvoudig kampioene is momenteel op trainingskamp en doet dit weekeinde niet mee in Astana.

Net als Wüst zullen ook haar collega's Linda de Vries en Douwe de Vries op het ijs verschijnen voor de World Cup-wedstrijden in Berlijn.