Jürgen Klinsmann wordt bondscoach van Duitsland, zo meldt Kicker. De 39-jarige 108-voudig international tekent volgens de krant een contract tot met het WK van 2006. De oud-aanvaller van VfB Stuttgart, Internazionale, Bayern München en Tottenham Hotspur gaat een driemanschap vormen met Holger Osieck (assistent) en Oliver Bierhoff (manager).

Klinsmann voerde dinsdag in New York een gesprek met DFB-voorzitter Gerhard Mayer-Vorfelder en secretaris-generaal Horst Schmidt. Na afloop van het onderhoud gaf de wereldkampioen van 1990 aan wel oren te hebben naar een functie bij de Mannschaft.

"Ik ben blij dat de DFB mijn aanbod heeft geaccepteerd de Mannschaft te helpen in verband met het WK van 2006. Dit WK is de belangrijkste sportgebeurtenis in Duitsland in de komende veertig jaar. Dan is het vanzelfsprekend dat ik de DFB wil helpen, in welke functie dan ook", aldus de spits, die jarenlang in het in het Duitse elftal een aanvalskoppel vormde met zijn voorganger Rudi Völler.

Soap

Met de benoeming van Klinsmann komt er een einde aan de soap rond de opvolging van Völler, die na Euro 2004 opstapte. De Duitse voetbalbond benaderde onder meer Ottmar Hitzfeld (ex-Bayern München), Otto Rehhagel (Griekenland) en Arsène Wenger (Arsenal). Het drietal zegde echter af.

Ook Christoph Daum (Fenerbahçe) had geen interesse. Daarop richtte de DFB enige tijd haar pijlen op Guus Hiddink van PSV en de Deense bondscoach Morten Olsen, maar de keus is nu toch gevallen op een Duitser.