LONDEN - Het Portugese supertalent Cristiano Ronaldo begint komende maand aan zijn tweede grote toernooi binnen amper zes weken. De jeugdige vleugelspits van Manchester United is opgeroepen voor de Portugese selectie die aan de Olympische Spelen in Athene deelneemt. Hij was eerder één van de smaakmakers van het Europees kampioenschap in eigen land.

Naast Ronaldo is ook zijn nieuwe Argentijnse ploeggenoot Gabriel Heinze geselecteerd voor de Zomerspelen. De olympische uitverkiezing van het tweetal is een gevoelige klap voor Alex Ferguson, de technische baas van ManUnited. De Schotse coach ging ervan uit dat zowel Ronaldo (na diens EK) als Heinze (na diens deelname aan de huidige Copa America) geen olympische verplichtingen meer zou hebben.

Ronaldo en Heinze missen in elk geval de openingswedstrijd van ManUnited tegen Chelsea op 15 augustus. Afhankelijk van het Portugese succes in Athene kan het duo ook ontbreken in de volgende drie competitiewedstrijden. Hetzelfde geldt voor hun landgenoot Tiago Mendes, de aanwinst van Chelsea.