Het contract van Jonathan Reis bij Vitesse wordt per 1 december ontbonden.

Dat meldt Vitesse dinsdag op de website. De 24-jarige Braziliaan stond nog tot medio 2016 onder contract in Arnhem.

Reis speelde dit seizoen vier wedstrijden in de eredivisie voor Vitesse waarin hij één keer scoorde. De afgelopen maanden maakte hij echter geen deel meer uit van de A-selectie, omdat hij zich volgens trainer Peter Bosz 'boven het team had geplaatst.'

Volgens Vitesse is nu in 'goed overleg' besloten dat de oud-PSV'er terugkeert naar Brazilië. "Er was voor Jonathan bij Vitesse te weinig perspectief", zegt Mohammed Allach, technisch directeur Vitesse. 

"Daarbij speelt het verlangen op om terug te keren naar Brazilië. Die twee aspecten samen maken dat een tussentijds vertrek voor zowel Jonathan als Vitesse beter is. In Brazilië kan hij een nieuwe start maken en hopelijk zijn oude niveau weer benaderen."

Gezin

Reis laat in een reactie weten dat hij met een goed gevoel terugkijkt op zijn tijd bij Vitesse, waar hij in 2012 tekende. Hij maakte in Arnhem zijn rentree nadat hij in december 2010 ernstig knieletsel opliep in een wedstrijd van PSV tegen Roda JC. 

"Vitesse gaf mij het vertrouwen na mijn zware blessure en revalidatieperiode. Jammer genoeg heb ik niet zoveel voor de club kunnen betekenen als ik had gewild", aldus Reis die eerder in zijn loopbaan in opspraak raakte door drank- en drugsgebruik.

"De belangrijkste reden voor mijn vroegtijdige vertrek bij Vitesse is dat ik met mijn gezin terug wil naar Brazilië. Ook sportief gezien heb ik daar meer kansen om te spelen in een eerste elftal."