De bouw van twee WK-stadions in Brazilië ligt achter op schema. In Cuiabá haalt men zelfs de FIFA-deadline niet

Dat meldt de BBC dinsdag. Het andere WK-stadion waarvan de bouw niet volgens planning verloopt is dat in Manaus. Volgens de FIFA moeten alle twaalf de WK-stadions voor 1 januari 2014 af zijn. 

In de Arena Pantanal in Cuiabá, dat plaats zal bieden aan 42.968 toeschouwers, worden volgend jaar vier groepsduels gespeeld. Maar het veld ligt er nu nog niet. Daarnaast zijn nog lang niet alle stoeltjes geplaatst en moet het stadion nog worden overdekt. 

Projectleider Mauricio Guimaraes zegt dat het stadion in Cuiabá daardoor zeker niet voor 1 januari 2014 af is. "We zullen klaar zijn tussen 15 en 20 januari. Er zijn dan nog niet genoeg hotelkamers voor de fans, maar dat zal de stad wel oplossen", aldus Guimaraes.

Manaus

Bij de Arena Amazonia in Manaus heeft het dak nog niet de juiste ondersteuning en is de helft van de stoelen nog niet geïnstalleerd. Inmiddels wordt er 24 uur per dag gewerkt aan het stadion. 

Het stadion in Manaus, waar net als in Cuiabá vier poulewedstrijden gespeeld worden, krijgt een capaciteit van 42.377. Nacional, de vaste bespeler van het stadion, trekt meestal niet meer dan 3.000 toeschouwers. 

De WK-loting is op 6 december in Bahia. Dan zal niet alleen bekend zijn welke landen Oranje treft in de poule, maar ook waar de wedstrijden gespeeld worden.