Technisch directeur James Allison van Ferrari is ervan overtuigd dat de 'Scuderia' in de toekomst de Formule 1 weer kan domineren.

In het afgelopen seizoen moest Fernando Alonso in de titelstrijd al snel zijn meerdere erkennen in Sebastian Vettel. Ferrari wacht al sinds 2007 op de wereldtitel bij de coureurs.

"We hebben een flink aantal investeringen gedaan, in bijvoorbeeld het personeel, die de komende tijd effect zullen sorteren", voorspelt Allison in verschillende media.

De Brit werd in september benoemd tot technisch directeur van Ferrari. "Ik ben in een team terechtgekomen dat hongerig is om elke race op het podium te komen, dat wil vechten om het kampioenschap. We zijn optimistisch en kijken ernaar uit om de sport weer te domineren."

Renovatie

Ferrari was dit jaar bezig om de eigen windtunnel in Maranello te renoveren nadat bleek dat de resultaten uit de tunnel niet overeen kwamen met de data op het circuit. Dat betekent dat de wagen voor 2014 voor een groot deel is ontwikkeld in Keulen, in de windtunnel van het voormalige Formule 1-team Toyota.

"In de Formule 1 kun je je problemen niet binnen één dag oplossen. Het is een ongelooflijk ingewikkelde sport waarin alles moet kloppen om het WK te winnen", stelt Allison. "We werken nu hard aan onze zwakke punten. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat we niet alles hebben gehaald uit de aerodynamische regels van de voorbije seizoenen. Juist hierin hebben we flink geïnvesteerd, ik verwacht snel resultaat."

Allison erkent dat de komst van de V6-turbomotoren veel onzekerheid met zich meebrengt. "Ik heb altijd een zekere angst, zeker als er veel gaat veranderen. Het project 2014 is enorm, twee jaar geleden is het al in gang gezet."

Het coureursduo bij Ferrari bestaat volgend jaar uit Alonso en Kimi Raikkonen, die Felipe Massa opvolgt.