Toivonen mag niet meer in actie komen voor Jong PSV

Ola Toivonen kan niet meer uitkomen voor Jong PSV. De Zweed speelde zaterdag tegen sc Heerenveen zijn vijftiende wedstrijd in de hoofdmacht van de Eindhovenaren dit seizoen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV dreigde Toivonen dit seizoen terug te zetten naar de beloften als hij zijn aflopende contract in Eindhoven niet zou verlengen.

Bij de toetreding van de beloftenteams van PSV, Ajax en FC Twente tot de Jupiler League dit seizoen is vastgelegd dat alleen spelers in actie mogen komen die minder dan vijftien wedstrijden in het eerste team hebben gespeeld.

Het maakt daarbij niet uit hoeveel minuten een speler in de hoofdmacht heeft gespeeld. Toivonen kwam dit seizoen tot dertien competitieduels en twee bekerwedstrijden voor PSV.

Om een transfervrij vertrek van Toivonen in 2014 te voorkomen, probeerde PSV de middenvelder in de voorbije transferperiode te verkopen.

De Eindhovense club had zelfs al overeenstemming bereikt met Norwich City, maar Toivonen zag een overgang naar de Premier League-club niet zitten.

Lees meer over:

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie