NEWCASTLE - Patrick Kluivert heeft een contract voor drieseizoenen getekend bij de Engelse club Newcastle United. De-jarige spits kwam de afgelopen zes jaar voor Barcelona uit. DeNederlander mocht ondanks een nog doorlopend contract vertrekkenbij de Catalaanse club.

Kluivert meldde zich woensdag in Newcastle om de laatste plooienglad te strijken. "Newcastle is een mooie club met grote spelers.Ik heb hier een goed gevoel bij. Ik ben helemaal fit en hoop hiereen aantal mooie prijzen te winnen. Het is een eer om voor zo'ngeweldig enthousiast publiek te mogen spelen", zei hij bij zijnpresentatie.

'Niet goedkoop'

Manager Bobby Robson toonde zich verguld met de komst van deNederlandse aanvaller, die de Europese titelstrijd in Portugal opde reservebank van het Nederlands elftal doorbracht. "Hij heeft debeste jaren nog voor zich", meende de op leeftijd gerakende Brit,die de deal omschreef als "niet goedkoop".

Volgens Robson is Kluivert een van de meest aansprekendeaankopen van Newcastle van de laatste jaren. "Om hem voor nietsbinnen te halen, is geweldig. Onze fans zullen opgetogen zijn. Alshij zijn niveau haalt, zal hij hier uitermate populair worden. Doethij het goed, dan wordt hij direct op handen gedragen."

Struikelblok

Newcastlewas al geruime tijd geïnteresseerd in Kluivert, wiens salaris bijde overgang het grootste struikelblok leek. Sandro Rosell, device-voorzitter van Barcelona, liet zich eerder deze week ontvallendat de Engelse club bereid was 4 miljoen euro voor Kluivert uit tetrekken. Barça, waar hij 6 miljoen per jaar opstreek, zou hetverschil bijpassen.

Kluivert gaf eerder zelf al aan graag naar de Premier League tewillen. "Het is een van de zwaarste competities ter wereld. Met despelers die ik bij Newcastle ontmoet, moet het mogelijk zijnprijzen te winnen en de Champions League te halen."

Shearer

"De club heefteen groot aantal jonge, goede spelers. Ik kijk uit naar hetsamenspelen met Alan Shearer", zei hij na het in ontvangst nemenvan het shirt met rugnummer 11.