België heeft dinsdag in het Koning Boudewijnstadion van Brussel een oefenduel verloren van Japan.

De Aziaten, die zaterdag 2-2 speelden tegen Nederland, wonnen tijdens hun trainingskamp in België de ontmoeting met 3-2.

Yoichirio Kakitani, Keisuke Honda en Shinji Okazaki scoorden voor Japan. Kevin Mirallas had de Belgen na een kwartier nog wel op voorsprong gezet. In de slotfase maakte oud-Ajacied Toby Alderweireld er nog 3-2 van.

België is de nummer vijf van de wereld terwijl Japan slechts op de 44e plaats van de FIFA-ranking staat.

Spanje

De terugkeer naar Soccer City in Johannesburg is Spanje dinsdag slecht bevallen. In het stadion waar ruim drie jaar geleden ten koste van Nederland de wereldtitel werd veroverd, ging de ploeg van bondscoach Vicente del Bosque in een oefeninterland tegen Zuid-Afrika met 1-0 onderuit.

Bernard Parker (ex-FC Twente) maakte in de 57e minuut het doelpunt. Het was de eerste nederlaag voor de Spanjaarden sinds de verloren finale van de Confederations Cup tegen Brazilië afgelopen zomer.

Engeland

Engeland heeft voor de tweede keer binnen vijf dagen op Wembley een oefeninterland verloren. De Britse formatie ging tegen Duitsland met 1-0 onderuit. Per Mertesacker maakte in de 39e minuut het doelpunt. Engeland was vrijdag al niet opgewassen tegen Chili (0-2).

Oostenrijk won in Wenen een oefenwedstrijd van de Verenigde Staten. Het werd 1-0. Team USA van de Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann ging onderuit door een treffer van Marc Janko. De voormalige spits van FC Twente scoorde in de 33e minuut. De Amerikanen hebben zich geplaatst voor de WK in Brazilië, Oostenrijk niet.