HILVERSUM - Raemon Sluiter is dinsdag in de eerste ronde vanhet Challenger-toernooi in Hilversum uitgeschakeld. De Rotterdamsetennisser ging met 6-3 3-6 6-7 onderuit tegen de Fransman JulienVarlet.

Sluiter liet zich tijdens de partij een paar keerbehandelen aan de pols. Varlet, de nummer 518 van de wereld,besliste de partij in de beslissende set in de tiebreak met 4-7."Ik was niet fit genoeg", zei Sluiter na afloop. "Dan kun je vaniedereen verliezen."

Ook Paul Logtens verdween na zijn eerste partij uit het toernooidoor de nederlaag tegen de Duitser Kohlschreiber (3-6 3-6). MartinVerkerk, Peter Wessels, Dennis van Scheppingen en Matwe Middelkoophaalden de tweede schifting wel.

Verkerk wist zijn winnende optreden bij de Dutch Open een goedvervolg te geven. De Alphenaar ontdeed zich met twee keer 6-2eenvoudig van de Argentijnse qualifier Rendoni. Verkerk vreesde nazijn zege in Amersfoort even dat hij zich wegens een blessure aande borstspier moest terugtrekken voor Hilversum, maar hij bleektoch fit genoeg.

Wessels, eerder deze maand winnaar van de Challenger inScheveningen, versloeg de Duitser Ebrahimzadeh met 6-2 6-1. VanScheppingen, vorige week halvefinalist bij de Dutch Open, was met-4 3-6 6-3 te sterk voor de Brit Bogdanovic. Qualifier Middelkoopwon met 7-5 4-6 6-0 van de Spanjaard Perez.