BRUSSEL - De disciplinaire commissie van de Belgischewielerbond KBWB heeft een schorsing van vier jaar geëist tegen DaveBruylandts. De renner van Chocolade Jacques is betrapt op hetgebruik van epo.

Hij ontkende dinsdag bewust epo te hebben genomen,maar de commissie hechtte weinig waarde aan zijn verklaring eneiste naast de schorsing een boete van 6000 euro. De KBWB komt opkorte termijn met een uitspraak.

Een schorsing van vier jaar betekent zo goed als zeker het eindevan de loopbaan van Bruylandts. "Een schorsing van vier jaar zouzonder meer problematisch zijn. Maar tot op heden is er geenuitspraak. Ik heb me vandaag kunnen verdedigen en hoop alvast hetbeste voor mijn verdere carrière", aldus de Belg. "Ik heb hetmoeilijk, maar moet nu eerst de uitspraak afwachten voordat ikverder iets kan ondernemen."

Ploegleider Johan Capiot blijft Bruylandts steunen. "Vier jaarschorsing is een bijzonder zware eis. Toch leg ik mijn vertrouwenin de handen van de mensen van de KBWB. Ze zijn slim genoeg om teweten wat ze doen."