AMSTERDAM - Geen Shinji Ono, Tomas Rzasa (beiden geschorst) en wellicht ook geen Kalou (hamstringblessure). Feyenoord-trainer Bert van Marwijk heeft flink 'gepuzzeld' aan zijn elftal om ten koste van een getergd Inter Milaan de UEFA Cup-finale te bereiken. Inter treedt donderdagavond in return van de halve finale zeer waarschijnlijk aan met het succesvolle koningskoppel Ronaldo-Vieri.
Feyenoord

De Kuip, waar de Rotterdammers een 1-0 uitzege bij Inter verdedigen, is met ruim 47.000 toeschouwers volledig uitverkocht. Woensdagochtend werden de laatste 3000 kaartjes in ijl tempo verkocht. Feyenoord-fans hadden zich dinsdag al genesteld voor De Kuip en brachten in slaapzakken de nacht door. Internazionale stuurde de 3000 plaatsbewijzen terug omdat slechts 600 Italiaanse fans het duel bijwonen.

Sleutelen

Van Marwijk heeft aardig zitten sleutelen aan zijn ploeg. Zo vervangt Emerton vrijwel zeker de geschorste Ono op het middenveld. De Australiër krijgt de voorkeur boven Kees van Wonderen. Hij speelt daar samen met aanvoerder Paul Bosvelt centraal op het middenveld. De Feyenoord-coach wil het centrale verdedigingsduo Paauwe/Van Wonderen niet uit elkaar halen. Gyan neemt achterin de plaats van Emerton over en Mauricio Aros is de stand-in voor de geschorste Tomasz Rzasa.

Kalou

Voor Bonventura Kalou is het hangen of wurgen. Van Marwijk beslist woensdagmiddag tijdens de laatste serieuze training of de aanvaller uit Ivoorkust donderdag speelt. Kalou is herstellende van een hamstringblessure, opgelopen tijdens het eerste ontmoeting tegen Inter. "Hij moet alles kunnen meedoen, anders kan ik hem niet opstellen", verklaart Van Marwijk. "Zelfs wanneer deze voor tachtig procent genezen is, mag je geen risico nemen. Het is moeilijk te zeggen of 'Bona' het haalt."

Gokje

"Iedereen wil dat hij speelt; de supporters, technische staf, spelers, in feite de hele club. Ik zou graag een gokje met hem willen wagen en zelfs tot vlak voor de aftrap wachten. Maar stel dat hij wel speelt en na tien minuten toch last krijgt. Wat dan?", vertelt de coach in De Telegraaf.

Internazionale

Inter-trainer Héctor Cúper heeft na de nederlaag in eigen huis zijn team vooral in de voorhoede veranderd. De kans is groot dat de Argentijnse trainer naast Christian Vieri ook met Ronaldo zal starten in de basis. De Braziliaan is fit en kan mogelijk nog een belangrijke rol spelen in het slot van de competitie in de Serie A.

Inter is koploper met 62 competitiepunten uit 30 wedstrijden, op de voet gevolgd door AS Roma (60 punten). De ploeg van Cúper beleefde afgelopen weekeinde een slechte generale. Inter ging op eigen veld met 2-1 onderuit tegen Atalanta.

In december vormden Ronaldo en Vieri viermaal een spitsenduo. Met succes. Van de elf treffers die Inter toen maakte, nam het tweetal er negen voor zijn rekening. Ronaldo maakte er drie, Vieri zes.