Bruno Martins Indi mist zaterdagmiddag de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Japan. 

De verdediger van Feyenoord beëindigde vrijdag al snel de training in het stadion van Racing Genk. Hij heeft een spiertje verrekt.

''Hij had al kleine klachten en voelde tijdens de warming up weer spanning. We willen geen risico met hem nemen", zei bondscoach Louis van Gaal. ''Ron Vlaar zal hem tegen Japan vervangen."

Van Gaal had vrijdag tijdens de training in de Cristal Arena van Genk verder de beschikking over al zijn internationals.

Opstelling

Van Gaal maakte donderdag al zijn opstelling bekend voor het oefenduel. Jasper Cillessen verdedigt het doel van Oranje. 

Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar en Daley Blind vormen de defensie. Op het middenveld staan Nigel de Jong, Kevin Strootman en Rafael van der Vaart.

Voorin wordt Siem de Jong geflankeerd door de vaste buitenspelers Arjen Robben en Jeremain Lens.

Van Gaal stelde dat hij beter niet meer zijn opstelling kan vrijgeven. ''De vorige keer ging dat ook al fout. Toen moest ik ook weer dingen veranderen", doelde hij op een botsing tussen Jonathan de Guzman en Dirk Kuijt op de afsluitende training voor het oefenduel met Portugal.

Het Nederlands elftal verdedigt tegen Japan zijn perfecte status in wedstrijden tegen Aziatische tegenstanders. De wedstrijd begint zaterdag al om 13.15 uur. Dat geeft veel Aziaten de gelegenheid het duel op een schappelijke tijd thuis voor de televisie te bekijken.