LONDEN - Mateja Kezman krijgt bij Chelsea in de spits concurrentie van Didier Drogba uit Ivoorkust. Drogba's club Olympique Marseille bereikte maandag overeenstemming met de Engelsen over de transfer. Het zou gaan om een vierjarig contract. De 26-jarige spits maakte vorig seizoen in de Franse competitie negentien doelpunten.

Volgens voorzitter Christophe Bouchet van Olympique ligt het bedrag dat Chelsea voor Drogba betaalt tussen de 35 en 40 miljoen euro. De transfersom is een recordbedrag voor het Franse voetbal.

Topscorer

Kezman, afkomstig van PSV, rondde vorige week zijn overgang naar Chelsea af. De Servische aanvaller was afgelopen seizoen topscorer van de eredivisie met 31 treffers.

De Portugese middenvelder Tiago Mendes werd maandag in Londen medisch gekeurd. De nieuwe coach Jose Mourinho is zeer gecharmeerd van zijn landgenoot. Chelsea wil dinsdag een persoonlijk akkoord bereiken met de 23-jarige middenvelder van Benfica. Als dat lukt, gaat hij woensdag meteen mee naar de Verenigde Staten op trainingskamp.