Lionel Messi is zes tot acht weken uit de roulatie. De Argentijn van FC Barcelona kampt met een hamstringblessure.

Dat meldt FC Barcelona maandag op de clubsite. Messi moest zich zondag al in de beginfase van het competitieduel met Real Betis Sevilla (4-1 winst) laten vervangen.

Uit een scan blijkt dat de Argentijn een scheurtje in zijn hamstring heeft. De 26-jarige Messi zal de komende weken revalideren in Barcelona en Buenos Aires en mist onder meer het Champions League-duel met Ajax van over ruim twee weken.

De viervoudig wereldvoetballer van het jaar kampte dit seizoen al twee keer eerder met een blessure. Ondanks zijn fysieke problemen staat Messi deze jaargang al op acht treffers in de competitie en op zes in de Champions League.

Messi behoort opnieuw tot de 23 genomineerden voor de Gouden Bal. Komende maand wordt deze lijst teruggebracht tot drie of vijf namen, daar zou de FIFA nog niet over uit zijn.

Tegenvaller

Bondscoach Alejandro Sabella van Argentinië liet maandag in Argentijnse media al optekenen dat hij zich zorgen maakt over de blessures van Messi. "Al die kwetsuren, dit kan geen toeval meer zijn. Dit is zeker een tegenvaller."

Gerardo Martino, de trainer van FC Barcelona, kondigde zondagavond aan dat hij met Messi wil praten omdat hij vreest dat de Argentijn het er mentaal moeilijk mee krijgt dat hij dit seizoen nog niet structureel wedstrijdfit is.