Tottenham Hotspur heeft in de Premier League in Engeland opnieuw tegenvallend gepresteerd. Thuis verloor het elftal van coach André Villas-Boas van Newcastle United, 1-0. Vooral de Nederlander Tim Krul had een groot aandeel in de zege van bezoekers.

Loïc Rémy zette Newcastle al vroeg op voorsprong. De Fransman scoorde na dertien minuten op aangeven van zijn landgenoot Yoan Gouffran.

Dat Tottenham niet alsnog langszij kwam was vooral te danken aan de Nederlandse doelman van Newcastle Krul. Zijn dertien reddingen in de wedstrijd, het hoogste aantal in de Premier League dit seizoen, waren van doorslaggevend belang.

Christian Eriksen, oud-Ajacied, speelde van het begin bij de Spurs. De van FC Twente overgenomen Nacer Chadli was nog niet fit genoeg bevonden voor een plaats bij de selectie. Vurnon Anita kwam na een uur als invaller in het veld bij Newcastle.

Manchester City

Het wil nog niet echt vlotten dit seizoen met Manchester City in de Premier League. Zondag leed de club alweer de vierde nederlaag van deze competitie. Sunderland was op eigen veld te sterk voor de formatie van trainer Manuel Pellegrini (1-0), die zich eerder in de week wel plaatste voor de volgende fase van de Champions League.

Phil Bardsley maakte na 21 minuten de 1-0 voor Sunderland. Wes Brown was verantwoordelijk voor de assist. Jozy Altidore, oud-spits van AZ, viel in de slotfase in bij Sunderland.

Vorige week nog had Manchester City voor eigen publiek uitgehaald tegen Norwich, 7-0. Doelman Joe Hart, Engels international, zat opnieuw op de bank bij City.

Bekijk de stand in de Premier League