TACNA/PIURA - Uruguay heeft de halve finale bereikt van het toernooi om de Copa America. Dat ging zondagavond in Tacna (Peru) ten koste van Paraguay: 3-1. Bij rust was er evenwicht door treffers van Gamarra (Paraguay) en Carlos Bueno, die een strafschop benutte. In de tweede helft besliste spits Dario Silva het duel met twee doelpunten. De Uruguayanen speelden toen al met tien man door een rode kaart voor Varela.

In de halve eindstrijd moet Uruguay het opnemen tegen Brazilië. De ploeg haalde in Piura met 4-0 uit tegen Mexico. De zege van de wereldkampioen kwam wel met het nodige geluk tot stand. De Brazilianen kregen tot woede van de Mexicanen in de 28e minuut een omstreden strafschop toegewezen. Doelman Sanchez zou Alex onderuit hebben gehaald, maar op televisiebeelden was te zien dat de keeper de speler niet raakte. Alex benutte het 'kadootje' en zette Brazilië op het juiste spoor richting de halve eindstrijd.

Mexico was na alle commotie toch nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Maar na rust maakten Adriano (twee treffers) en Ricardo Oliveira het verschil voor Brazilië.

Titelverdediger Colombia en Argentinië haalden zaterdag al de laatste vier. De twee landen ontmoeten elkaar dinsdag voor een plaats in de finale. De andere halve eindstrijd staat woensdag op het programma.