Ajax probeert woensdag in de thuiswedstrijd tegen Celtic in de Champions League te voorkomen dat het een negatief clubrecord evenaart.

De Amsterdammers zijn er niet in geslaagd hun laatste zes duels in de belangrijkste Europese clubcompetitie in winst om te zetten. Tegen achtereenvolgens Manchester City, Borussia Dortmund, Real Madrid, FC Barcelona, AC Milan en Celtic bleef een zege voor Ajax uit.

Tussen februari 2003 en september 2003 bleven de Amsterdammers in zeven Champions League-duels op rij zonder overwinning.

Celtic heeft trouwens een zeer slechte reputatie als het aankomt op uitwedstrijden in de Champions League. De Schotse kampioen verloor 23 van de 25 duels op vreemde bodem in het kampioenenbal.

De enige keer dat Celtic buiten Glasgow zegevierde in het hoofdtoernooi van de Champions League was afgelopen seizoen tegen Spartak Moskou (2-3).

Ajax staat na drie speelrondes laatste in poule H met één punt. Celtic bezet de derde plaats met drie punten. FC Barcelona leidt de dans met zeven punten, twee meer dan nummer twee AC Milan.

De aftrap in de Amsterdam Arena is om 20.45 uur.

Lees ook: 'Duel met Celtic belangrijk voor aanzien eredivisie'