STANFORD/LOS ANGELES - Tennisster Lindsay Davenport en Tommy Haas hebben de toernooizeges veroverd in Stanford en Los Angeles. Davenport won het Amerikaanse onderonsje met Venus Williams met 7-6 5-7 7-6. De Duitser Haas versloeg in de finale zijn landgenoot Nicolas Kiefer met 7-6 6-4.

Davenport rekende voor het eerst in 3,5 jaar af met de oudste van de twee zusjes Williams. Ze maakte hiermee een einde aan een reeks van zes nederlagen op rij. Bij het toernooi in Linz in 2000 versloeg ze haar opponente voor het laatst. Het was Davenports derde titel in Stanford.

Tweede zege Haas

Haas vierde zijn tweede succes van 2004. In april behaalde hij in Houston zijn eerste toernooizege na zijn schouderoperaties waardoor hij zestien maanden buitenspel stond. Hij bracht zijn totaal aantal titels op zeven.

Haas begon slecht aan de partij en kwam al snel op een 3-1 achterstand. Hij vocht zich terug en sleepte er een tiebreak uit. Ook in de verlenging kwam hij achter, met 5-1. Hij overleefde een wedstrijdpunt en trok de set met 8-6 naar zich toe. In het tweede bedrijf maakte hij het karwei met 6-4 af.