Alle renners van de Raboploeg in de Ronde van Frankrijk gebruikten doping. Michael Rasmussen heeft dit zondag in een interview op de Deense televisie gezegd naar aanleiding van de publicatie van zijn boek Yellow Fever

''In de Ronde van Frankrijk van 2007 gebruikte iedereen van de selectie doping, die door de ploeg werd verstrekt", aldus de Deen.

Waar Rasmussen in het interview de volledige ploeg van het gebruik van verboden middelen beschuldigt, verwijst hij in zijn boek uitsluitend naar zijn oud-collega's Denis Mentsjov, Michael Boogerd en Thomas Dekker.

De selectie van Rabobank voor de Tour van 2007 bestond naast Rasmussen, Mentsjov, Boogerd en Dekker uit Bram de Groot, Juan Antonio Flecha, Oscar Freire, Grischa Niermann en Pieter Weening.

Een aantal van deze renners, onder wie Boogerd en Dekker, heeft bekend verboden middelen te hebben genomen. Rasmussen bekende in januari van dit jaar dat hij tussen 1998 en 2010 verschillende verboden prestatiebevorderende middelen gebruikte.

Where-abouts

De Deen werd in 2007 als geletruidrager door de leiding van de Raboploeg uit de Tour de France gezet nadat bleek dat hij had gelogen over zijn where-abouts in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk.

Rasmussen meldde in een eerder stadium al dat toenmalig ploegbaas Theo de Rooij op de hoogte was van zijn dopinggebruik. Ook Erik Breukink, Geert Leinders en Jan-Paul van Mantgem (destijds de ploegleider en de artsen) zouden hebben geweten dat de Deen zijn toevlucht zocht tot prestatiebevorderende middelen. Nu stelt de oud-renner dus dat zij een faciliterende rol speelden bij zijn dopinggebruik. 

Vorige week kwam al naar buiten dat Rasmussen naar eigen zeggen de Ronde van Frankrijk van 2005 had uitgereden nadat hij was betrapt op doping.

Eigen team

Rasmussen is naar buiten gekomen met zijn verhaal, omdat hij graag een team wil leiden in een schoon peloton.

"Dat is nog steeds mijn ambitie en ik zou er niet mee kunnen leven om aan het hoofd te staan van een ploeg als Rabobank."

"Toen ik leugens vertelde, kreeg ik veel kritiek. Toen ik de waarheid vertelde, kreeg ik veel kritiek omdat ik details wegliet. Nu vertel ik alles en beschouw ik me zelf als een van de meest betrouwbare mensen in het wielrennen. Al het vuil is nu naar buiten gekomen."