Hoewel hij de wereldtitel al op zak heeft, zal Sebastian Vettel bij de Grote Prijs van Abu Dhabi vol motivatie aan de start verschijnen.

"Ik zal mezelf niet een keer de vraag hoeven stellen waarom we hier zijn en wat we hier te doen hebben. We zijn hier om een wedstrijd te rijden en als ik de kans krijg, wil ik die wedstrijd ook zeker winnen'', aldus de Duitser donderdag.

Vettel verzekerde zich vorige week van zijn vierde wereldtitel.

Hij kan in Abu Dhabi zijn zevende overwinning op rij boeken. Hij komt dan op gelijke hoogte met zijn illustere landgenoot Michael Schumacher, die in 2004 namens Ferrari eenzelfde reeks neerzette. Alberto Ascari won ooit negen Grands Prix in successie. De Italiaan begon zijn reeks in 1952 en zette de serie door in 1953.

Horner

Teambaas Christian Horner gaf eerder ook al aan dat Red Bull niet van plan is gas terug te nemen. "Het is als het spelen van de FA Cup-finale. We willen elke race winnen."

Vettel heeft goede ervaringen met de race in de Verenigde Arabische Emiraten, want hij won de eerste twee Grands Prix op het Yas Marina Circuit in 2009 en 2010.

Lees al het Formule 1-nieuws op NUsport