PSV werd woensdagmiddag uitgeschakeld in de KNVB-beker door Roda JC (3-1). Het was alweer de vierde keer op rij dat de Eindhovense club niet wist te winnen. Volgens middenvelder Stijn Schaars is het vertrouwen weg.

"Ik ben niet in paniek, dat zit niet in mijn karakter", vertelt Schaars. "Maar het is duidelijk dat dit ver beneden het niveau van PSV is. Als je vier keer achter elkaar niet wint, is er geen vertrouwen meer in de ploeg."

De 29-jarige Schaars wijst er echter op dat het spel van PSV tegen Roda JC niet eens zo slecht was. "Het resultaat is dramatisch, maar het spel viel mee. We creëerden aardig wat kansen, althans we kwamen vaak tot een voorzet. Alleen verliezen we vervolgens de beslissende duels, waardoor zijn kunnen counteren."

"Dat heeft ook te maken met het feit of je die duels wil winnen. Je hoeft niet de grootste te zijn, maar je moet wel de overtuiging hebben. Daarin moeten we misschien wat slimmer worden, maar dat moet ook een beetje in je zitten."

Geen Problemen

Ondanks de slechte resultaten staat PSV door de nivellering in de eredivisie maar één punt achter koploper FC Twente. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, een directe concurrent om de koppositie.

"Zo wil ik niet naar die wedstrijd, want dan zijn er wel acht concurrenten. Het gaat er nu om dat we voor die wedstrijd tegen PEC het vertrouwen terugvinden, waardoor we wedstrijden weer kunnen controleren en winnen. Dat zit wel in deze ploeg, zo hebben we aan het begin van het seizoen laten merken. Alleen hebben we er op dit moment moeite mee."

In vergelijking met die seizoenstart is Ola Toivonen teruggekeerd in basis bij PSV. Afgelopen zondag retweette bankzitter Adam Maher een bericht waarin de Zweed 'een eikel' werd genoemd. Schaars ontkent echter dat er sprake is van een verslechterde sfeer binnen de ploeg.

"In de groep zijn er geen problemen. Omdat de resultaten nu minder zijn, halen mensen dat er snel bij. Maar intern weten we wat we aan elkaar hebben en spreken we de waarheid naar elkaar."

Lees ook: Cocu: 'Nederlaag doet pijn'

Lees ook: Narsingh: 'Een mooi gebaar van Van Gaal'

Lees al het voetbalnieuws op NUsport