De Nederlander Xander Bogaerts heeft in de nacht van woensdag op donderdag de World Series gewonnen met de honkballers van de Boston Red Sox.

De Red Sox wonnen de zesde wedstrijd in de best-of-seven-serie tegen de St. Louis Cardinals met 6-1, waarmee de eindstand op 4-2 werd gebracht.

De laatste keer dat de Red Sox de titel in het eigen Fenway Park veiligstelden was in 1918.

De hoop op een beslissend zevende duel vervloog voor de ploeg uit St. Louis al in de derde inning. Met alle honken bezet sloeg Shane Victorino de bal ver naar het linksveld, waardoor drie spelers van de Red Sox over de thuisplaat konden komen: 3-0.

In de vierde slagbeurt verdubbelde de thuisclub zelfs de marge, door onder meer een homerun van Stephen Drew.

In de zevende slagbeurt deden de Cardinals nog iets terug, maar dat mocht niet meer baten. De Japanse werper Koji Uehara besliste het duel in de negende inning door Matt Carpenter met drie slag naar de bank te verwijzen, waarna het feest voor de ploeg uit Boston los kon barsten.

Bogaerts maakte ook in de zesde wedstrijd zijn opwachting. De pas 21-jarige slagman won in 2011 al het WK met Nederland.

Achtste titel

Het is de achtste keer dat de Red Sox de World Series hebben gewonnen. De laatste keer was in 2007. Na afloop van de wedstrijd werd de 37-jarige David Ortiz in Fenway Park uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de World Series 2013.

"Ik weet dat ik een van de grote jongens binnen het honkbal ben en ik houd ervan die rol waar te maken. Zo verloopt mijn hele carrière en ik ben blij dat het resultaat er vandaag mocht zijn'', aldus de 'powerhitter'.

"Vandaag hoefde ik zelfs een keer niets te doen'', sprak Ortiz. "Het team nam het werk van me over. We hebben dit jaar misschien niet zoveel talent als in 2004 en 2007 toen we ook de titel wonnen, maar het is wel een ploeg die goed geconcentreerd blijft.''

De Red Sox zegevierden in de eerste wedstrijd, maar daarna trokken de Cardinals twee keer aan het langste eind. Boston won vervolgens drie duels op rij.