FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zijn excuses aangeboden voor zijn optreden van eerder deze week bij de Oxford Union City waarbij hij Cristiano Ronaldo op de hak nam.

De 77-jarige Zwitser zei onder meer dat zijn voorkeur uitgaat naar Messi en dat 'die andere' meer geld uitgeeft aan de kapper. Verder imiteerde Blatter de bewegingen van een commandant, waarmee hij Ronaldo vergeleek. (Bekijk de beelden).

Dinsdag eiste Real Madrid bij monde van voorzitter Florentino Perez excuses van de FIFA-president.

De Zwitser heeft Perez in een brief laten weten dat zijn optreden 'humoristisch' was bedoeld en dat hij veel respect heeft voor de speler van Real Madrid, zo meldt de BBC. Mocht alles anders zou zijn overgekomen, dan betreurt de bestuurder dat.

"Ik wil duidelijk maken dat Ronaldo op hetzelfde niveau zit als Messi. Op hun eigen manier zijn ze beiden fantastische spelers", aldus Blatter. "Het was niet mijn intentie om Real Madrid in verlegenheid te brengen of een gebrek aan respect te tonen voor hun spelers of fans."

Reactie Ronaldo

Ronaldo reageerde dinsdagavond op social media al op het incident: "Deze video toont duidelijk aan hoeveel respect en begrip de FIFA heeft voor mij, voor mijn club en mijn land."

"Ik wens de heer Blatter gezondheid en een lang leven, met de zekerheid dat hij getuige zal blijven, zoals hij verdient, van de successen van zijn favoriete teams en spelers."

Bekijk de video: