Cristiano Ronaldo heeft gereageerd op de video, waarin FIFA-voorzitter Sepp Blatter de bewegingen van een commandant imiteerde, waarmee de Zwitser Ronaldo vergeleek.

"Deze video toont duidelijk aan hoeveel respect en begrip de FIFA heeft voor mij, voor mijn club en mijn land", zei de Portugese aanvaller van Real Madrid op Twitter. "Er is nu veel uitgelegd. Ik wens de heer Blatter gezondheid en een lang leven, met de zekerheid dat hij getuige zal blijven, zoals hij verdient, van de successen van zijn favoriete teams en spelers."

De 77-jarige Blatter zei dat zijn voorkeur uitgaat naar Lionel Messi. "Messi is een goede jongen, iedere vader en moeder zou hem in huis willen hebben. Die andere is een soort commandant", meldde hij, zonder de naam van Ronaldo te noemen.

"Maar het is ook goed dat er zulke commandanten op het veld zijn. De één geeft meer geld uit aan de kapper dan de ander. Maar dat maakt niet uit", voegde Blatter er nog aan toe.

Real Madrid liet weten een brief naar de FIFA te hebben gestuurd. Ze verzoeken Blatter zijn verontschuldigingen aan te bieden.

Bekijk de video:

Lees alles over voetbal op NUsport