Dick Advocaat ziet de toekomst van AZ rooskleurig tegemoet. De coach gaat zijn nieuwe club de komende tijd helpen met doorselecteren en denkt dat de weg omhoog in de eredivisie weer ingezet kan worden.

"De komende jaren moet hier een team staan dat weer een uitdager wordt van de topclubs", zegt de 66-jarige trainer op de clubsite.

"De komende maanden ga ik AZ helpen met het doorselecteren in de selectie. Dat is een leuke uitdaging. Grote talenten, het stadion, de goede organisatie; de eerste voorwaarden zijn er."

Het doorselecteren begint woensdagavond met de bekerwedstrijd tegen Achilles '29. Advocaat zal niet met zijn gebruikelijke elf spelers starten. "We gaan het elftal op een paar posities wijzigen", verklapte hij.

"Ik wil andere jongens aan het werk zien. Ik heb ze gezegd: ‘Laat maar zien dat jullie het AZ-niveau aankunnen’. Daar is deze wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid voor. Ze kunnen het daarnaast laten zien tijdens trainingen of invalbeurten."

"Ik heb geen vrienden in de spelersgroep. De beste elf spelers staan in de basis. Laat je zien dat je beter bent dan je concurrent, dan kom je in het elftal. Dat geldt ook voor de zeven spelers die nu bij Jong AZ trainen."

PSV

PSV en Feyenoord komen woensdag ook in actie tijdens de derde ronde van de KNVB-beker. De Eindhovenaren spelen tegen Roda JC met de twintigjarige Nigel Bertrams in het doel. Hij vervangt Przemyslaw Tyton, die afgelopen zondag uitviel met een hersenschudding tegen Roda JC. Eerste keeper Jeroen Zoet kan nog niet in actie komen vanwege een liesblessure.

"Ik zat nu al een aantal wedstrijden op de bank en daar was ik natuurlijk al heel blij mee, dat ik mijn debuut mag maken had ik niet verwacht", verklaarde Bertrams op de clubsite.

Opvallend is dat Jesse Bertrams, het twee jaar jongere broertje van Nigel, afgelopen maandag zijn debuut maakte voor Jong PSV, in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Telstar. 

Feyenoord

Feyenoord treft zaterdaghoofdklasser HSV Hoek. Volgens Miquel Nelom is er geen sprake van onderschatting. "Onze voorbereiding is precies hetzelfde. Ook nu hebben we beelden van de tegenstander bekeken en hun sterke en minder sterke punten besproken. Dit is een serieuze wedstrijd voor ons. We zijn het aan onszelf verplicht om een ronde verder te komen in het bekertoernooi."

Na de blamage tegen Heracles Almelo (1-2) is Feyenoord op jacht naar eerherstel.  "Als we met ruime cijfers kunnen winnen, zou dat lekker zijn voor ons. Hopelijk kunnen we dan ook qua positiespel weer wat vooruitgang boeken. Dat kan ons ook weer een boost geven richting de uitwedstrijd van zondag tegen Cambuur."

Feyenoord moet het tegen Hoek zonder Jean-Paul Boëtius doen. De aanvaller liep tegen Heracles Almelo een knieblessure op en is niet fit genoeg om tegen de amateurs in actie te kunnen komen. Samuel Armenteros vervangt de geschorste Graziano Pellè in de spits.

Lees al het voetbalnieuws op NUsport