Richard Gasquet en Tommy Haas maken in februari volgend jaar hun opwachting bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

De organisatie maakte dinsdag bekend dat de Franse nummer tien van de wereld en de Duitse nummer twaalf vanaf 10 februari in Ahoy te bewonderen zijn.

Toernooidirecteur Richard Krajicek is verguld met de komst van de 27-jarige Gasquet, die de afgelopen twee jaar en in 2009 ook al van de partij was en nooit verder kwam dan de kwartfinale.

"Hij staat alweer een jaar op de plaats waar hij op basis van zijn talent hoort te staan, de top tien van de wereld. Zijn drie titels op hardcourt dit jaar zijn het bewijs dat hij ook bij ons een speler is om rekening mee te houden.”

Debuut 

Haas, deze maand nog te sterk voor Robin Haase in de finale van het ATP-toernooi in Wenen, maakt op 35-jarige leeftijd zijn debuut bij de 41e editie van het ATP-toernooi. De zes jaar oudere Krajicek verheugt zich op zijn optreden.

"Het is mooi dat Haas eindelijk debuteert in Rotterdam. We hebben in het verleden al vaker contact gehad, maar het is er nooit van gekomen. Hij heeft een uitstekend jaar met toernooizeges in Wenen en München. Bij ons is hij zeker één van de kanshebbers."

Krajicek verzekerde zich eerder al van de komst van titelverdediger Juan Martin Del Potro, Jo-Wilfried Tsonga, Milos Raonic en Grigor Dimitrov.