Real Madrid eist dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter zijn excuses aanbiedt voor enkele uitspraken over Cristiano Ronaldo eerder deze week. Bovendien imiteerde de Zwitser de bewegingen van een commandant, waarmee hij de Portugees vergeleek.

De 77-jarige Zwitser zei dat zijn voorkeur uitgaat naar Lionel Messi. "Messi is een goede jongen, iedere vader en moeder zou hem in huis willen hebben. Die andere is een soort commandant", meldde Blatter, zonder de naam van Ronaldo te noemen.

Tot hilariteit van het publiek imiteerde de FIFA-president hierna een commandant.

"Maar het is ook goed dat er zulke commandanten op het veld zijn. De één geeft meer geld uit aan de kapper dan de ander. Maar dat maakt niet uit", stelde Blatter.

Serieuze prof

Coach Carlo Ancelotti van Real Madrid maakte dinsdag bekend dat de leiding van de 'Koninklijke' een brief heeft gestuurd naar de FIFA met het verzoek aan Blatter om zijn verontschuldigingen aan te bieden.

"Ik ben het helemaal eens met onze voorzitter. Ik heb het er ook over gehad met Ronaldo", aldus Ancelotti. "Het was niet zo respectvol van Blatter. Ronaldo bewijst elke dag dat hij een serieuze prof is."

Zowel Messi als Ronaldo staat op de 23-koppige lijst genomineerden voor de Gouden Bal.

Bekijk de video: