Rafael Nadal hoopt dit jaar eindelijk ook in de laatste weken van het tennisjaar goed te spelen. De Spanjaard presteerde de afgelopen jaren mede door blessuresleed weinig in de afsluitende toernooien.

Nog nooit was de huidige nummer één van de wereld de beste bij de ATP World Tour Finals. Bij het Masters-toernooi in Parijs, dat deze week plaatsvindt, was hij de afgelopen drie jaar zelfs afwezig.

"De laatste toernooien zijn erg belangrijk. Ik heb nooit de kans gehad om goed te spelen in Londen. In 2010 speelde ik aardig, maar verder was het heel slecht. Dat wil ik veranderen", aldus Nadal.

De achtvoudig winnaar van Roland Garros won het andere toernooi in Parijs nog nooit. "Het is voor mij de speciaalste stad van de wereld. Helaas kon ik dat in deze fase van het jaar nooit laten zien."

Genoten

De 27-jarige Nadal begon door zijn zware knieblessure met lage verwachtingen aan het jaar, maar groeide razendsnel uit tot de beste speler van 2013 met tien eindzeges in vijftien toernooien.

"Ik heb er waarschijnlijk meer dan ooit van genoten. Door mijn fysieke situatie heb ik veel emotionele wedstrijden gespeeld. Wat me is overkomen, is meer dan ik ooit had durven dromen acht maanden geleden. Daardoor speel ik nu heel relaxed zonder druk."

Om het jaar als aanvoerder van de wereldranglijst af te sluiten, moet Nadal in Parijs wel goed presteren. "Als ik op de eerste plek eindig, is het geweldig. Als het niet zo is, is het zonder twijfel nog steeds één van de beste seizoenen uit mijn carrière."