FC Dordrecht vervult de rol van koploper in de Jupiler League vooralsnog met verve. De ploeg van trainer Harry van den Ham versloeg maandagavond Jong Ajax in Amsterdam met grote cijfers: 0-4.

De treffers kwamen op naam van Giovanni Korte, Paul Gladon, Adnan Alisic en Yoëll van Nieff. Voor Korte, gehuurd van ADO Den Haag, was het zijn negende competitietreffer.

Bij Jong Ajax ontbrak trainer Alfons Groenendijk op de bank wegens ziekte. Hij werd vervangen door oud-international John Bosman. De thuisploeg moest na ruim een half uur verder met tien man door een rode kaart voor Vincent Vermeij.

Bij Jong Ajax stond de voormalig keeper van het eerste elftal Kenneth Vermeer op doel. Verder begonnen onder anderen Mike van der Hoorn en Tobias Sana in de basis.

FC Dordrecht kwam door de negende zege in de veertiende wedstrijd op 29 punten. Sparta Rotterdam staat tweede met 25 punten en een wedstrijd minder gespeeld.

Jong PSV

Jong PSV was in Eindhoven met 3-1 te sterk voor Telstar. Voor de thuisploeg kwamen Clint Leemans, Mohamed Rayhi en Rai Vloet tot scoren. De laatste werd een kwartier voor tijd uit het veld gestuurd. Voor Telstar maakte Johan Kulhan het doelpunt.

Jong FC Twente pakte op eigen veld een punt tegen VVV-Venlo (1-1). Diep in de extra tijd bracht Tim Hölscher namens de thuisploeg de gelijkmaker op zijn naam. Pim Balkestein opende de score vlak voor de rust namens de Limburgers.