Tiny Sanders heeft geen moment overwogen om zijn functie als algemeen directeur van PSV neer te leggen na het kritische rapport van het clubforum.

Een commissie onder leiding van Pieter van den Hoogenband stelde dat 'het huidige beleid zorgt voor spanningen en een gevoel van onbehagen'.

"Dat is niet aan de orde geweest en ook niet de intentie van het forum. Als we weten hoe sponsoren en supporters over mij denken, dat ziet er buitengewoon positief uit. Mijn functie beschikbaar stellen vind ik flauwekul", aldus Sanders maandag op een persconferentie in Eindhoven.

"Mijn functie heroverwegen is de afgelopen jaren wel een paar keer gebeurd en dat zal de komende tijd nog wel vaker gebeuren. We nemen het rapport wel serieus, het zijn geen idioten die dat allemaal gezegd hebben. Maar ook zij vonden niet dat we hier eens even met bijltjesdag moeten beginnen."

Technisch directeur Marcel Brands verbond ook geen conclusies aan de bevindingen. Hij stelde bovendien dat de directie niet te gesloten is. "De scoutingstaf wordt overal bij betrokken, die weet dat ik zeer openhartig ben." Bovendien is vorig jaar al een beleidsverandering in gezet, meldde Brands.

Nieuwe koers

Onderdeel van de nieuwe koers is dat meer oud-spelers van PSV jeugdteams trainen. Zo zei Brands blij te zijn dat André Ooijer, Boudewijn Zenden, Ruud van Nistelrooij en Joonas Kolkka een rol hebben binnen de jeugdopleiding. "We hebben ook met Wilfred Bouma en Eric Addo contact gezocht en die willen we nu vastleggen."

Wat Sanders betreft draait het beleid nu niet 180 graden. "Maar de temperatuur van de thermostaat mag best een paar graadjes hoger.''

Sanders en Brands zijn vooral geschrokken van het feit dat het complete rapport van het PSV Forum is gelekt naar Voetbal International. Sanders: "Ik schrik meer van mensen die ik niet kan vertrouwen dan van kritiek vanuit de mensen in de organisatie over mij."

Lees ook: 'Dit zorgt voor wantrouwen binnen organisatie PSV'