Robin Haase heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het Masters-toernooi in Parijs. De Hagenaar versloeg op de indoorbanen van de Franse hoofdstad Denis Istomin in twee sets: 7-6 (8), 6-3. Igor Sijsling redde het niet tegen Marin Cilic.

De Oezbeek bood in de eerste set het meeste verzet. Haase trok de tiebreak pas bij 10-8 naar zich toe nadat hij al verschillende breakpoints onbenut had gelaten in de bijna anderhalf uur durende partij.

In de tweede set nam Istomin een break voorsprong, maar hij gaf die snel weer weg en leverde vervolgens nog een servicegame in. Haase, die zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi plaatste, maakte het karwei op eigen service af, al had hij wel drie matchpoints nodig.

Istomin staat vier plekken hoger dan Haase op de wereldranglijst, 45 om 49. De Nederlander serveerde sterk. Haase sloeg tien aces en moest slechts drie breakpoints toestaan.

Raonic

Haase is bezig aan een sterke eindsprint dit jaar. Hij haalde twee weken geleden de finale in Wenen. Vorige week verloor hij bij het evenement in Basel in de openingsronde, maar dat kwam mede door ziekte.

In Parijs stuit Haase nu op Milos Raonic. Hij speelde nog nooit tegen de als tiende geplaatste Canadees, die nog een kleine kans heeft om zich te plaatsen voor de ATP World Tour Finals in Londen. Haase deed vorig jaar niet mee bij het laatste reguliere toernooi van het jaar in Parijs en zal dankzij dit resultaat stijgen op de ATP-ranking.

Sijsling

Sijsling verloor in drie sets van Cilic, die zijn rentree maakte na een dopingschorsing. De nummer zeventig van de wereld, eveneens een qualifier, maakte het de mondiale nummer 41 erg lastig: 7-5, 1-6, 4-6. De partij nam bijna een uur en drie kwartier in beslag.

De Amsterdammer begon erg goed aan de partij. Hij kreeg geen enkel breakpoint tegen in de eerste set en sloeg zijn slag in de slotfase van dat bedrijf. In de tweede set ging het echter mis bij Sijsling, die dit seizoen wisselvallig presteert.

Hij leverde twee keer zijn service in en verloor de set in een razend tempo. In set drie ging het lang gelijk op tot de ervaren Cilic op de beslissende momenten net de betere was. Vooral de service van de Kroaat gaf de doorslag. Cilic sloeg liefst 21 aces.