Het Bundesliga-duel tussen Hoffenheim en Bayer Leverkusen, waarin Stefan Kiessling een zogeheten spookdoelpunt maakte, zal niet worden overgespeeld. Dat heeft de Duitse voetbalbond maandag bepaald.

Kiessling scoorde ruim een week geleden via een gat in het zijnet. Het betekende de 2-0 voor Leverkusen in het duel dat in 2-1 eindigde.

Volgens de Duitse voetbalbond kan de beslissing van arbiter Felix Brych niet worden teruggedraaid, omdat Brych contact had met zijn assistenten voor hij de goal toekende.

Kiessling was maandag ook aanwezig bij de zitting. De spits sloeg na zijn inzet zijn handen voor het gezicht uit teleurstelling, maar juichte even later toen zijn teamgenoten hem kwamen feliciteren.

"Ik werd overal als een klootzak bestempeld, maar daarna heb ik geantwoord met doelpunten in de Champions League."

Brych dacht eerst dat hij de bal naast zag vliegen. "Maar daarna werd ik gehinderd door slecht zicht. Het eerste wat ik daarna zag was dat de bal in het net lag."

Precedent

Hoffenheim betoogde dat het duel moet worden overgespeeld omdat het de Bundesliga anders maandenlang zou achtervolgen.

In 1994 werd de wedstrijd tussen Bayern München en Nürnberg wél overgespeeld na een spookdoelpunt van Thomas Helmer.

''We zijn zeer teleurgesteld'', zei Alexander Rosen namens Hoffenheim. ''We hebben nog in beraad of we in beroep gaan.'' De club wil eerst met trainer Markus Gisdol overleggen voordat een definitief besluit wordt genomen.