De aanklager betaald voetbal heeft Graziano Pellè voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst na zijn kopstoot richting Mike te Wierik in het duel met Heracles Almelo.

De aanvoerder van Feyenoord werd zondag in de slotfase van de met 2-1 verloren wedstrijd met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Kevin Blom.

Coach Ronald Koeman gaf na afloop al aan dat Pellè ook vanuit de club een straf kan verwachten. Feyenoord accepteerde de straf meteen en heeft hem een geldboete opgelegd.

De Italiaan mist het bekerduel met HSV Hoek van woensdag en de competitiewedstrijden tegen Cambuur (3/11) en AZ (10/11).

Pellè bood bij het verlaten van het veld al zijn excuses aan richting de fans van Feyenoord. De spits werd eind vorige maand juist tot aanvoerder benoemd door Koeman.

Zijn medespelers spraken na afloop ook schande van zijn actie. "Hij weet zelf dat hij fout is geweest, het is onze topscorer en die raken we ook nog kwijt", zei Bruno Martins Indi. Ook Ruben Schaken veroordeelde de kopstoot. "Als het even niet loopt, zit dit een beetje in hem. Hij moet zorgen dat het niet meer voorkomt en ervan leren."

Lees ook: Martins Indi: 'Ik word hier soms gek van'

Lees ook: Koeman: 'Stilte was gepast voor Pellè'

'Dit zit een beetje in Pellè'