Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing acht Sebastian Vettel in staat om het recordaantal wereldtitels van Michael Schumacher (zeven) te evenaren of zelfs te verbeteren.

De 26-jarige Duitser stelde zondag zijn vierde achtereenvolgende wereldtitel veilig tijdens de Grand Prix van India. Vettel heeft nu 36 van zijn 117 races gewonnen, Schumacher nam afscheid met 91 overwinningen in 307 Grands Prix.

"De cijfers van Vettel zijn fenomenaal", aldus Horner in gesprek met Eurosport. "Of hij de records van Schumacher zal verbeteren? Kijk je puur naar zijn kwaliteiten, dan is dat zeker mogelijk. Maar het is van zoveel dingen afhankelijk, bijvoorbeeld de kwaliteit van de wagen. Ik denk dat Sebastian dit seizoen is gegroeid. Dit was zijn beste jaar, hij heeft de lat hoger gelegd."

Afgelopen week zei Horner in het Duitse tijdschrift Sport Bild al dat Vettel niet per se naar Ferrari hoeft te verhuizen om een Formule 1-legende te worden.

"Vettel is nu toegetreden tot een zeer select gezelschap, maar alles moet wel kloppen. Je kunt de beste coureur ter wereld hebben of de beste ontwerper, maar als je niet goed samenwerkt, wordt het niets. Natuurlijk hebben we een goede auto, maar als Vettel daarvan afhankelijk zou zijn, zouden we wel één en twee staan in het coureursklassement."

Newey

Ontwerper Adrian Newey, die samenwerkte met onder anderen Alain Prost en Ayrton Senna, denkt dat Vettel zijn plaats in de Formule 1-annalen heeft verdiend.

"Hij leert voortdurend, dat is zijn kracht. Steeds als hij weer in de auto stapt, weet hij meer dan de vorige keer dat hij in de auto zat. Je had in 2009 of 2010 nog kritiek op hem kunnen hebben naar aanleiding van een aantal incidenten. Hij kende moeilijkheden met inhalen. Mensen zeiden dat hij alleen van pole position kon winnen. Nu is het heel lastig dit nog te beweren."