Evander Sno keert terug in de selectie van RKC Waalwijk. De middenvelder trainde de afgelopen weken al mee bij de hekkensluiter van de eredivisie en heeft nu een contract ondertekend tot het einde van dit seizoen.

De 26-jarige Sno kende in het seizoen 2011/2012 een sterke periode bij RKC. Het leverde hem een transfer naar NEC op, maar daar kon hij mede door nieuwe hartproblemen de verwachtingen niet waarmaken.

"Ik voel me topfit en ben er trots op mij opnieuw speler van RKC te mogen noemen. Heel Nederland heeft in het seizoen 2011/2012 denk ik kunnen zien dat Sno en RKC een goede combinatie zijn", aldus Sno.

Manager technische zaken Janus van Gelder is verguld met zijn aanwinst. “Dat Evander terugkeert bij RKC, is heel bijzonder. Na zijn vorige seizoen in Waalwijkse dienst was heel Nederland het er over eens dat Evander een topper is." 

"Een geweldige voetballer en een gouden persoonlijkheid. Dat wij onze selectie nu juist met hem kunnen versterken, geeft denk ik niet alleen het team, maar de hele club een enorme boost."

De selectie van RKC hoopte al weken op een hereniging met Sno. Robert Braber benadrukte na het gelijkspel bij Ajax al dat zijn rentree essentieel is in de jacht op lijfsbehoud. "Hij is fit en gelijk inzetbaar. Het lijkt me duidelijk dat hij een versterking is."