Joost Luiten kampt met een slijmbeursontsteking in de rechterschouder. 

De 27-jarige golfer trok zich vorige week al terug uit het toernooi in Shanghai. Onderzoek in het ziekenhuis bracht de ontsteking vervolgens aan het licht.

"Ik ben ervan overtuigd dat de blessure is veroorzaakt door een te druk programma de laatste tijd", zegt Luiten op zijn website.

Luiten moet voorlopig rust houden, maar hoopt met het oog op het afsluitende World Tour Championship in Dubai wel van 7 tot en met 10 november te kunnen meedoen aan het Turks Open.

''M’n schouder is ter plekke behandeld en nu moet de blessure door rust overgaan. Vreselijk balen en die ontsteking komt écht op het allerslechtst denkbare moment.''

Om bij het World Tour Championship in Dubai te mogen starten, moet Luiten aan twee van de drie toernooien van de Final Series hebben meegedaan.

"In de Final Series zijn heel veel punten voor de wereldranglijst te verdienen en mijn doel voor dit jaar is uiteraard een plaats binnen de top vijftig van die ranglijst. Het enige wat ik op dit moment kan doen is heel voorzichtig zijn met die schouder en hopen dat ik op tijd voor Turkije ben hersteld."